Суд у Сімферополі ухвалив закінчити слідство і почати дебати у «справі Едема Бекірова»

10:01 12.05.2021

«Суд» у окупованому Сімферополі 11 травня у справі щодо кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого заочно судять в Криму, ухвалив закінчити судове слідство і перейти до дебатів у цій справі.

За його інформацією, на сьогодні був запланований допит свідків захисту, проте ніхто з них не з'явився до суду, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Частина цих свідків перебуає на материковій частині України, а двоє медичних працівників, яких захист планував запросити для свідчень про стан здоров'я Бекірова, категорично відмовилися виступати в суді.

У зв'язку з цим «суддя» «Центрального районного суду» Сімферополя Сергій Деменок ухвалив рішення про закінчення судового слідства і призначив дату дебатів на 24 травня.

У квітні свідки захисту також не з'явилися до суду і засідання перенесли.

Розгляд по суті кримінальної справи стосовно Едема Бекірова в Сімферополі почався 19 лютого. До цього «Верховний суд» окупованого Криму залишив чинним рішення суду попередньої інстанції про оголошення в розшук Едема Бекірова.

14 травня 2020 року «суд» Сімферополя відновив розгляд кримінальної справи стосовно кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Пізніше той же суд ухвалив «примусово доставити» активіста на судове засідання.

22 травня «суддя» ухвалив оголосити Бекірова в розшук.

Ще на цю тему