Силовики ФСБ вбили людину під час обшуків у Криму

18:21 11.05.2021

Окупаційна ФСБ провела обшуки в селі Завітному і три обшуки в мікрорайоні Дубки Сімферополя. 

Адвокат уродженця Узбекистану Набі Рахімова Іслям Веліляєв повідомляє, що під час обшуків вбили його клієнта, який нібито чинив опір, пише Українська правда.

Цю інформацію підтвердило російське видання Кримінформ.

Вранці о 6:30 правоохоронці оточили район біля будинку Рахімова, він в цей час знаходився в Сімферополі на заробітках. Після обшуку його дружину відвезли у відділок з питань міграції ОМВД.

Пізніше активісти «Кримської солідарності» повідомили про обшук в недобудованому будинку в сімферопольському селищі Дубки, де, імовірно, працював Набі Рахімов. Сусіди розповіли активістам, що чули вранці в будинку перестрілку і вибух. На місці обшуку правоохоронці заборонили проводити зйомку і виставили оточення далеко від будинку.

У «Кримській солідарності» повідомили, що до домоволодіння приїхала машина ритуальної служби і з дому вивезли труп.

Після обшуку активісти виявили всередині будинку сліди крові на підлозі і сліди вибуху на стінах. Адвокату силовики повідомили, що Рахімов «пручався затриманню за допомогою гранати й зброї», і був застрелений. За фактом окупантами порушена кримінальна справа «про посягання на життя співробітника правоохоронних органів».

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом проведення «силовиками» держави-окупанта низки незаконних обшуків та подальшого незаконного затримання представників кримськотатарського народу.

Справу відкрили за статтями «порушення недоторканності житла» та незаконне позбавлення волі», санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.

Зазначається, що в Рахімова є двоє дітей 11 та 15 років.
 

Ще на цю тему