Греція отримала перший модернізований гелікоптер -70 Aegean Hawk / Фото

12:00 11.05.2021

Греція отримала перший модернізований багатоцільовий гелікоптер S-70 Aegean Hawk.

Про це повідомив командувач збройними силами Греції у себе на сторінці в Twitter, пише Мілітарний.

Військово-морські сили Греції загалом отримають 11 капітально відремонтованих та модернізованих бортів.

Роботи проводять на місцевому підприємстві Aeroservices із залученням американської компанії Lockheed Martin, що постачають обладнання для модернізації.

Участь Греції в програмі FMS (Foreign Military Sales) дозволила Aeroservices стати першим європейським сертифікованим підприємством ремонту та обслуговування вертольотів S-70.

В рамках модернізації, гелікоптери отримують бортове обладнання, що дозволить їм повноцінно співпрацювати із нещодавно замовленими сімома MH-60R Seahawk (чотири були замовлені в липні 2020 року, а ще три в листопаді того ж року).

Гелікоптери використовуються в 1-й вертолітній ескадрильї Polemiko Naftiko.

З нагоди отримання S-70B-6 представники підрозділу повідомили, що американська сторона погодилася прискорити доставку перших трьох MH-60R, які мають відбутися цього року.

Решту мають поставити Військово-морським силам Греції до 2023 року.

S-70B-6 Aegean Hawk – це спеціальний експортний варіант американського багатоцільового гелікоптеру SH-60 B/F Sea Hawk, який призначений для боротьби з надводними кораблями і підводними човнами та ведення розвідки.

Базою цих гелікоптерів є багатоцільовий UH-60 Black Hawk, завданням якого є перевезення особового складу, різноманітних вантажів та, за потреби, евакуації поранених.

S-70 Aegean Hawk модернізований для ВМС Греції Фото: Twitter/GEN Konstantinos Floros
 

Ще на цю тему