Посли Польщі і Румунії відвідають адмінмежу з Кримом

08:01 10.05.2021

Посли Польщі і Румунії в Україні 11 травня відвідають адміністративну межу з окупованим Кримом у рамках підготовки до саміту міжнародної «Кримської платформи» з деокупації півострова.

Про це УНІАН повідомили у посольстві Польщі в Україні. Зокрема, 11 травня відбудеться візит послів Польщі Бартоша Ціхоцького та Румунії Крістіана-Леона Цуркана в Україні до Херсону та на адміністративну лінію з тимчасово окупованим Кримом.

«У Херсоні посли зустрінуться з губернатором Херсонської області Сергієм Козиром та головою Херсонської обласної ради Олександром Самойленком. У присутності постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Антона Кориневича посли також ознайомляться із ситуацією в пунктах пропуску на адміністративній лінії з тимчасово окупованим півостровом: Каланчак та Чаплинка. Потім відбудеться зустріч з представниками кримських татар та вимушеними переселенцями з Криму», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, Ціхоцький разом з генеральним консулом Польщі в Одесі Катажиною Солек у другій половині дня зустрінуться з поляками з обласного польського товариства «Полонія» у Херсоні і відкриють програму «Польська полиця» у районній бібліотеці у Херсоні.

 

Ще на цю тему