Прокуратура АРК повідомиа про підозри трьом «кримським самооборонівцям»

14:40 07.05.2021

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» за ч. 2 ст. 260 КК України. 

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, йдеться на сайті Прокуратури АР Крим.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє з підозрюваних, починаючи з лютого 2014 року були учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» у складі структурного підрозділу «Нічні вовки». Підозрювані, будучи озброєними, здійснювали «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блокпості «Бельбек» поблизу м. Севастополь. При цьому, «самооборонівці» здійснювали незаконні перевірки документів громадян, обшук транспортних засобів, а також брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова.

Ще один з підозрюваних, будучи учасником вказаного НЗФ, разом з іншими «самооборонівцями», озброєний, здійснював патрулювання вулиць міста Севастополя, перевірки документів громадян та брав участь у розгоні учасників мітингів, що проходили на півострові.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 

Ще на цю тему