На «вилученій» у Єсипенка гранаті експертиза не знайшла відбитків пальців арештованого

12:01 06.05.2021

Згідно з результатами дактилоскопічної експертизи, не виявлено відбитки пальців арештованого в Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка на гранаті, нібито вилученої у нього.

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладін.

«Сьогодні, 5 травня, відбулися слідчі дії з Владиславом Єсипенком у будівлі управління ФСБ. Під час слідчих дій захист ознайомився з висновком дактилоскопічної експертизи, відповідно до висновків якої відбитків пальців Владислава Єсипенка на гранаті, яка нібито була вилучена у нього, не виявлено», – розповів Ладін.

Адвокат також підтвердив інформацію про те, що до обвинувачення Єсипенка додали ще одну статтю.

«Слідчий ознайомив нас з постановою про об'єднання кримінальних справ. Було дві кримінальні справи, в одній з яких Єсипенка звинувачували у виготовленні вибухових речовин, друга – у зберіганні. Ось зараз вони об'єднані. І, відповідно, нове остаточне обвинувачення, з великим ступенем ймовірності, буде у Владислава Єсипенка – це обвинувачення за частиною 1 статті 222.1 і частини 1 статті 223-1, тобто виготовлення та зберігання вибухових речовин», – пояснив Ладін.

Раніше дружина журналіста Катерина Єсипенко повідомила, що Владиславу Єсипенку інкримінують ще одну статтю обвинувачення.

Ще на цю тему