Крим забезпечений водою на найближчі роки – Хуснуллін

09:41 06.05.2021

Віцепрем'єр-міністр Росії Марат Хуснуллін, перебуваючи з робочим візитом в Криму, запевнив, що півострів «забезпечений водою на найближчі роки».

«Ми вважаємо, що ті роботи, які ми виконуємо, проблему на цей рік знімуть і на найближчі роки. Але нам обов'язково потрібно займатися додатковими пошуками води з урахуванням розвитку мережі», – цитує Хуснуллін агентство ТАСС.

Хуснуллін з 3 травня перебуває в Криму з робочим візитом. Перебуваючи на півострові, він анонсував на початок літа старт робіт з буріння свердловин для забезпечення півострова технічною водою.

5 травня він оглянув будівництво Бештерек-Зуйського водогону для забезпечення водою жителів Сімферополя.

Президент Росії Володимир Путін раніше сказав, що запаси прісної води є в прилеглих до Криму акваторіях, під Азовським морем.

Після цього «глава» окупованого Криму Сергій Аксенов повідомляв, що фахівці розпочали роботи з обґрунтування можливості видобутку прісної води під Азовським морем. На пошук запасів питної води в Азовському морі Росія має намір витратити 70 млн рублів.

Заступник директора Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України Михайло Яцюк зазначив, що ситуація з нестачею питної води в Криму може серйозно загостритися в поточному році.

Ще на цю тему