Віцепрем'єр Росії заперечує установку підсанкційної техніки на водозаборі в Криму

11:01 06.05.2021

Віцепрем'єр Росії Марат Хуснуллін заперечує інформацію, що з'явилася раніше в ЗМІ, про те, що на Бештерек-Зуйському водозаборі під Сімферополем, всупереч санкціям, використовувалося обладнання Siemens та Grundfos.

«(Інформація – КР) не відповідає дійсності. Все обладнання, яке ми застосовуємо, вітчизняне, ризиків ми не бачимо. Все працюватиме, жодних сумнівів», – цитують Хуснулліна, який перебуває з робочою поїздкою в анексованому Криму, «РИА Новости Крым».

Раніше антикорупційний проєкт Scanner Project з'ясував, звідки на станціях водопостачання Сімферополя з'явилося обладнання Siemens та Grundfos, яке показали в сюжеті телеканалу «Россия 1». Поставки їхніх насосів, серед іншого обладнання, на анексований Кримський півострів – заборонені постановою Ради Європи від 2014 року.

До цього «влада» окупованого Криму заявили про запуск води на Сімферополь від Бештерек-Зуйського водозабору. За інформацією керівництва підприємства «Вода Криму», в квітні жителям Сімферополя можуть пом'якшити графік подачі води, якщо ситуація з наповнюваністю водосховища в Криму не погіршиться.

Ще на цю тему