В Україні повідомили про підозру трьом «кримським самооборонівцям»

20:45 05.05.2021

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру трьом «кримським самооборонівцям».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура АРК у Фейсбуці.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», - ідеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє з підозрюваних, починаючи з лютого 2014 року, були учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» у складі структурного підрозділу «Нічні вовки».

«Підозрювані, будучи озброєними, здійснювали «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блокпості «Бельбек» поблизу м. Севастополь. При цьому, «самооборонівці» здійснювали незаконні перевірки документів громадян, обшук транспортних засобів, а також брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова», - сказано в повідомленні.

Ще один з підозрюваних, будучи учасником вказаного НЗФ, разом з іншими «самооборонівцями», озброєний здійснював патрулювання вулиць м. Севастополя, перевірки документів громадян та брав участь у розгоні учасників мітингів, що проходили на півострові.

Ще на цю тему