Росія повинна припинити окупацію Криму та конфлікт на Донбасі – Держдеп

12:00 05.05.2021

Москва повинна покласти край конфлікту на сході України та незаконній окупації Кримського півострова й виконувати взяті на себе міжнародні зобов’язання.

Таку заяву оприлюднив у вівторок на офіційній твітер-сторінці речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ.

«Росія мусить виконувати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями та сумлінно працювати над тим, щоби припинити конфлікт на сході України. Вона також повинна припинити свою незаконну окупацію Криму»,- наголосив речник Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він навів заяву держсекретаря Ентоні Блінкена, який зараз перебуває з візитом у Великій Британії для участі в зустрічі G7 на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

«Маємо працювати разом, щоби вказувати Росії на її поведінку, притягати РФ до відповідальності за її дії та примушувати Москву дотримувалась її міжнародних зобов’язань»,- наголосив у цьому контексті Блінкен.

Як повідомлялось, держсекретар США планує в середу, 5 березня, прибути з візитом до Києва, де у нього заплановані зустрічі з вищим керівництвом країни та лідерами громадянського суспільства. Разом з ним також їде заступник держсекретаря Сполучених Штатів з політичних питань Вікторія Нуланд.
 

Ще на цю тему