Водосховище, що живить південно-східний Крим, різко міліє

10:30 04.05.2021

У Білогірському водосховищі почав істотно знижуватися рівень води після того, як окупанти відновили спуск води з цього об'єкта на потреби південно-східного Криму.

Білогірське водосховище почало міліти ще влітку 2020 року, коли ріка Біюк-Карасу, яка в нього впадає, перетворилася у струмок. Завдяки зимовим та весняним опадам рівень води дещо підвищився, але ненадовго, повідомляє УП.

Загалом об'єм води в кримських водоймищах зараз значно менший, ніж спостерігався станом на 1 травня 2020 року.

Активіст громадського руху «Вільний Крим» із Білогірського району Решад Меметов розповів журналістам, що відбувається на важливому кримському водному об'єкті - Білогірському водосховищі. За його словами, зараз рівень води вже опустився значно нижче смуги прибою. Це сталося протягом останніх двох тижнів.

«Води з Білогірського водосховища спускають більше, ніж туди надходить, відповідно рівень води в ньому став помітно падати. І це тільки початок. Влітку цей процес відбуватиметься набагато швидше, а це означає, запаси корисного об'єму води можуть вичерпатися ще швидше, ніж торік», сказав Решад Меметов.

«До початку травня загальний сумарний об'єм води у водосховищах, розташованих в руслах річок, склав 85,801 млн кубічних метрів, що на 24,411 млн кубічних метрів більше, ніж місяць тому, але на 8,979 млн кубічних метрів менше, ніж станом на 1 травня 2020 року», – кримський «гідрометцентр».

Ще на цю тему