Зеленський запросив Дуду на саміт Кримської платформи

09:15 04.05.2021

Президент України Володимир Зеленський дуже чекає польського колегу Анджея Дуду та його дружину на першому саміті Кримської платформи.

Про це він заявив під час спільного з польським лідером брифінгу у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дійсно запросив (Президента Польщі на саміт Кримської платформи - ред.), пан Президент сказав, що буде, і я дуже його чекаю з першою леді, пані Агатою, на першому саміті Кримської платформи у дні 30-річчя нашої незалежності, незалежності України. Для нас також це буде дуже важливо, тому що це буде перший важливий саміт, де будуть наші друзі і партнери, саміт, який пов'язаний саме з деокупацією українського півострова Крим», – підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося раніше, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Перший саміт Кримської платформи запланований на 23 серпня 2021 року.

Президент України Володимир Зеленський разом з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії 3 травня у Варшаві бере участь у відзначенні 230-річчя ухвалення першої Конституції Речі Посполитої.

Ще на цю тему