Подорожчання ліків в окупованому Криму побило шестирічний рекорд

16:01 30.04.2021

У першому кварталі 2021 року лікарські препарати в окупованому Криму і Севастополі подорожчали на 11,9%, що майже в два рази вище за інфляцію.

Про це повідомила FinExpertiza, передає Центр журналистских расследований.

Лінекс додав у ціні 32,4%, аспірин – 24,7%, йод – 24,3%, хлоргексидин – 22,4%, настоянка пустирника – 21,7%, вітамін D3 – 21,1%, анальгін – 20, 5%.

«В середньому по Росії зростання цін на ліки в 1,7 рази обігнало інфляцію, а на Кримському півострові цей показник склав 1,9 рази. Подорожчання ліків більш ніж на 9,4% стало рекордом за останні шість років», – йдеться в повідомленні .

Голова Меджлісу кримськотатарського народу закликав всіх небайдужих допомогти з передачею необхідних ліків до окупованого Криму, де склалася катастрофічна епідеміологічна ситуація, викликана поширенням і захворюваністю COVID-19. Медпрепарати пропонується, за можливістю, передавати в індивідуальному порядку, або волонтерам у Києві, які забезпечать їх доставку на півострів.

Нагадаємо:

Правозазисники зазначають, що в окупованому Криму «влада» навмисне приховує реальну кількість людей, які померли від COVID-19 на півострові. Це демонструє як РФ не дотримується своїх міжнародних зобов’язань щодо захисту цивільного населення від пандемії, не забезпечуючи на півострові необхідну діяльність медичних і санітарних установ.

Кримчанка Лілія Халілова розповіла в соцмережі Facebook, що її поклали в лікарню з коронавірусом тільки після того, як чоловік сам знайшов лікарів і наполіг на госпіталізації. За її словами, кримські лікарні переповнені: «люди лежать в коридорах і навіть мало не на підлозі».
 

Ще на цю тему