Посольство США у Росії перестало видавати візи росіянам, лише у «випадку загрози життю»

12:41 30.04.2021

Посольство Сполучених Штатів в Росії оголосило про скорочення консульських послуг, що надаються — з 12 травня вони будуть надаватися тільки в екстреному порядку громадянам США. Також в дуже обмежених випадках посольство видаватиме імміграційні візи, в тому числі для росіян.

Це буде стосуватися лише випадків «життя і смерті», йдеться в повідомленні посольства, передає УНН.

Дипломатичне представництво також повідомило, що в зв’язку з забороною на найм іноземних громадян скоротить штат співробітників консульства на 75%.

«Ми шкодуємо, що дії уряду Росії змусили нас скоротити наш штат співробітників консульства на 75%, і будемо намагатися запропонувати громадянам США якомога більше сервісів», — йдеться в повідомленні.

Також з 12 травня буде скорочено кількість консульських послуг через введені обмеження щодо співробітників.

«З 12 травня посольство США в Москві скоротить кількість пропонованих консульських послуг, включивши в них тільки екстрені послуги для громадян США і дуже обмежену кількість іммігрантських віз..», — йдеться в повідомленні.

Диппредставництво зупиняє розгляд документів на візи, які не призначені для дипломатичних поїздок. «Розгляд документів для неімміграційних і недипломатичних віз буде припинено», — йдеться в повідомленні.

Посольство США рекомендувало американцям, що знаходяться в Росії з простроченими візами, покинути РФ до 15 червня. «Якщо ви є громадянином США, який знаходиться в Росії, і ваша віза закінчилася, ми настійно закликаємо вас виїхати з Росії до дедлайну 15 червня, встановленого російським урядом», — йдеться в повідомленні.

Останнім часом посольство США в Росії видавало імміграційні та неімміграційні візи тільки в тих випадках, коли не було потрібно проводити співбесіду з претендентами.

Росія 21 квітня оголосила персонами нон грата десятьох співробітників посольства США в Москві. Вони повинні покинути країну до 21 травня. США на таких же умовах вислали з країни 10 російських дипломатів.

Крім цього Росія заборонила дипмісіям США наймати адміністративно-технічний персонал з громадян РФ і третіх країн.

У дипміссіях США в Росії працюють 450 осіб, писало видання «Коммерсант», скільки з них росіян — невідомо, але мова йде про десятки співробітників.

Сполучені Штати майже весь адміністративно-технічний персонал своїх дипмісій за кордоном наймають в країні перебування. Попередній раз, вказувало видання, такі обмеження Москва вводила в 1986 році, і тоді послу США доводилося самому возити себе на роботу, а його дружині — обслуговувати гостей на прийомах.

Ще на цю тему