Окупанти влаштують судилище над кримськими татарами в День депортації

15:00 29.04.2021

Конвеєр судових переслідувань кримських татар не буде зупинений навіть у річницю трагедії кримськотатарського народу – 18 травня.

Про це повідомляє Кримська солідарність, передає Depo.Крим.

Так, у річницю депортації кримських татар, 18 травня, у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону відбудуться судові засідання у справах кримськотатарських політв'язнів. 

Йдеться про справу «другої Сімферопольської групи» у складі Ремзі Бекирова, Ризи Ізетова, Шабана Умерова, Раїма Айвазова, Фархода Базарова, справу «четвертої Бахчисарайської групи» – Аліма Суфьянова, Сейрана Хайредінова, Олександра Сизикова і справу Вадима Бектемірова. Крім цього, в цей же день в Криму судитимуть кримського татарина Айдера Аблякімова. Його справу розглядатимуть в «Судакському міському суді».

Адвокати вважають, що призначати судові процеси над кримськими татарами у пам’ятні дати неприпустимо. Зараз у виробництві Південного окружного військового суду перебувають 13 політичних кримінальних справ, в рамках яких проходить більше 40 кримських татар.

Щорічно 18 травня у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року в Україні відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, започаткований 12 листопада 2015 року постановою Верховної Ради України. Тією ж постановою ВР депортація з Криму кримських татар визнана геноцидом кримськотатарського народу.
 

Ще на цю тему