«Ми не дали задній хід». Лавров обурений, що Росію звинуватили в скупченні військ на кордоні з Україною

19:45 28.04.2021

Очільник МЗС РФ стверджує, що російські війська не відступили, а просто завершилися навчання.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров у інтерв’ю РИА Новости пояснив відведення російських військ від кордону з Україною завершенням навчань.

«Якщо говорити про останні події, коли ми відверто оголосили, що проводимо навчання Південного і Західного військових округів Російської Федерації, нічого не приховуючи, на своїй території провели двотижневі заходи, ви пам'ятаєте, які крики стояли, що Росія висуває війська до кордону України. Сама термінологія: ми говоримо: навчання Південного і Західного округів, вони кажуть: Росія розгортає військові частини на кордоні з Україною. А потім, коли навчання закінчилися і ми оголосили про це, звідти почали лунати такі зловтішні вигуки, з західної сторони: ось, Росія була змушена піти назад, Росія відступила», – сказав голова російського МЗС.

На думку Лаврова, порушуючи тему відступу російських військ Захід намагається пропагувати своє вирішальне слово та місце в сучасних міжнародних відносинах.

«До речі, приблизно з тієї ж опери, що і ситуація з «сімкою» – коли вони кожен раз, зустрічаючись, кажуть: "Ми не будемо кликати Росію назад в «сімку». Господи, ми багато разів говорили, що ми туди більше не підемо ніколи. Цієї «вісімки» вже не буде, це – вчорашній день», – вважає російський міністр.

Нагадаємо, очільник міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що з 23 квітня Росія починає відведення військ Південного й Західного військових округів, які проводили навчання біля кордонів України і в окупованому Криму. За його словами, «цілі раптової перевірки досягнуті повністю».

За даними розвідки Міноборони, Росія тримає у бойовій готовності найманців на Донбасі. Крім того, бойовики розміщують муляжі військової техніки на лінії зіткнення.

Додамо, що за час «перемир’я» на Донбасі російські бойовики вбили 94 українських військових.

Ще на цю тему