Перший заступник глави МВС: Важливо не допустити провокацій 2 травня в Одесі

18:30 28.04.2021

У Міністерстві внутрішніх справ України наголошують на необхідності недопущення будь-яких провокацій 2 травня в Одесі.

«Правоохоронці Одеської області, крім підготовки до Великодніх і травневих свят та проведення пам'ятних дат, готуються до заходів, які відбудуться в місті 2 травня», – йдеться в повідомленні департаменту комунікації МВС, розміщеному на сайті відомства

«2 травня в Одесі відзначатимуться сьомі роковини трагічних подій, які мали місце у 2014 році. Ми повинні максимально передбачити всі виклики, які можуть трапитися. А також не допустити провокацій, які вигідні країні-агресору», – наводить департамент комунікації слова першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового під час селекторної наради.

За інформацією МВС, планується, що під час вшанування пам'яті загиблих у Будинку профспілок до гарантування громадської безпеки будуть залучені 1 тис. 300 поліцейський і 1 тис. 200 нацгвардійців.

У свою чергу голова Національної поліції Ігор Клименко нагадав, що цього року роковини подій в Одесі збігаються з Великоднем.

«З початку тижня поліція разом із Нацгвардією розпочали оперативно-профілактичні відпрацювання. І вже з 30 квітня ГУНП в Одеській області будуть запровадженні посилені заходи безпеки. Для цього сплановані додаткові направлення сил з інших регіонів України», – сказав Клименко.

Ще на цю тему