Глава Держдепу США назвав умову співпраці з Росією

11:41 28.04.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон і Москва можуть співпрацювати, якщо російська сторона не буде загострювати двосторонні відносини.

Про це Блінкен сказав в інтерв'ю телеканалу CNN, текст якого опублікований на сайті Держдепу.

За його словами, США хотіли б мати з Росією «більш стабільні відносини», але це залежить від російського президента Володимира Путіна.

«Якщо він відмовиться від ескалації, тоді, я думаю, будуть сфери, в яких ми зможемо працювати разом на благо наших спільних інтересів. Наприклад, в області стратегічної стабільності», – сказав Блінкен.

Як приклад він навів продовження Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь в січні цього року.

15 квітня США запровадили нові санкції проти Росії за кібератаки, спроби вплинути на вибори і окупацію Криму. США також вислали 10 російських дипломатів.

Росія у відповідь ввела санкції проти восьми американських чиновників. Глава МЗС РФ Сергій Лавров пригрозив, що Москва дзеркально відповість на висилку з Сполучених Штатів десяти російських дипломатів і запропонує такому ж числу американських дипломатів покинути Росію.

У Держдепі США назвали таку реакцію «гідної жалю».

Ще на цю тему