Генсек НАТО відреагував на заяву Росії про відведення військ від України: ми пильно стежитимемо

09:45 28.04.2021

У НАТО вітають зниження напруженості між Росією та Україною, однак і надалі пильно стежитимуть за ситуацією і розвитком подій.

Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу у вівторок, 27 квітня, в Брюсселі, коментуючи оголошення РФ про відведення військ від України, передає УНН.

«Ми побачили зниження напруженості і, звичайно, вітаємо це. Водночас ми будемо дуже пильно стежити за ситуацією і розвитком подій. І ми очікуємо, що Росія припинить всіляке нарощування військової міці в і навколо України, і ми також очікуємо, що Росія... буде брати участь в політичному процесі, тому що тільки шляхом переговорів і політичного процесу ми можемо знайти стале політичне рішення», – зазначив Генсек НАТО.

Столтенберг зазначив при цьому, що союзники НАТО підтверджують повну політичну та практичну підтримку України.

«Союзники НАТО продовжать допомагати Україні втілювати реформи, модернізувати її оборонні та безпекові інституції», – сказав Генсек альянсу.

Україна наприкінці березня вказала на посилення російського військового контингенту уздовж кордону з Україною. Такі дії РФ викликали занепокоєння Заходу і НАТО.

За даними керівництва ЄС та України, Росія розмістила біля кордонів України і в окупованому Криму понад 100 тисяч військовослужбовців.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців в цих областях «контрольними перевірками».

Москва 22 квітня оголосила про відведення військ. Президент України Володимир Зеленський після цього вказав, що Україна завжди пильна, проте вітає будь-які кроки щодо зменшення військової присутності та деескалації ситуації на Донбасі.

Ще на цю тему