Група підтримки «Кримської платформи» провела установче засідання у рамках ПА НАТО

10:15 28.04.2021

У рамках Парламентської Асамблеї НАТО відбулося установче засідання групи підтримки «Кримської платформи».

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Для реалізації комплексу заходів, передбачених ініціативою «Кримська платформа», запропонував учасникам установчого засідання групи підтримки «Кримської платформи» в рамках ПА НАТО зосередити увагу на: формуванні широкої стабільної коаліції держав у межах ПА НАТО на підтримку «Кримської платформи», – написав він.

Окрім того, Стефанчук закликав до посилення співпраці з державами для забезпечення політики невизнання, гарантування безпеки, включно зі свободою навігації; збереження санкційного тиску на державу-агресора до відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Перший заступник Голови ВР також висловився за отримання підтримки в межах реалізації курсу України на набуття членства в НАТО.

«Враховуючи насильницькі демографічні зміни, які продовжує проводити Російська Федерація, мобілізацію жителів Криму до російських збройних сил і тотальну мілітаризацію півострова, закликав учасників засідання продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування Росії», – резюмував Стефанчук.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат від «Слуги народу» Єгор Чернєв заявив про наміри створити групу підтримки «Кримської платформи». За його словами, до групи увійдуть шість членів: три представники Парламентської асамблеї країн-членів НАТО і три члени української Постійної делегації у ПА НАТО.

Саміт «Кримської платформи» заплановано на 23 серпня цього року. На ньому, серед іншого, планується ухвалити хартію, яка зафіксує невизнання тимчасової окупації Криму.

Ще на цю тему