В Криму на відкритті зміни в «Артеку» не обійшлося без російських військових 

09:20 26.04.2021

Військові Чорноморського флоту Росії взяли участь у відкритті п'ятої зміни 2021 року в захопленому РФ після окупації Криму дитячому центрі «Артек».

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Росії, передає Цензор.НЕТ.

«У показових виступах були задіяні військовослужбовці бригади берегової оборони армійського корпусу Чорноморського флоту Росії, які продемонстрували для глядачів прийоми рукопашного бою. Також для артеківців відбувся концерт у виконанні артистів Ансамблю пісні і танцю Чорноморського флоту спільно з музикантами військового оркестру флоту», - сказано в повідомленні .

Зазначається, що захід за участю військовослужбовців флоту відбувся в рамках «програми військово-патріотичного виховання молоді».

П'ята зміна 2021 року в дитячому центрі «Артек» «Салют, Перемога!» триватиме до 11 травня. Як повідомили в пресслужбі Міносвіти Росії, вона об'єднає 2542 школяра.

Російська влада відкриває в кримських школах кадетські класи і проводять набір у військово-патріотичний рух «Юнармія». Дітей вчать розбирати зброю і стріляти, носити камуфляж і ходити строєм.

Українські правозахисники не раз звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей в сучасній освіті Росії.

Прокуратура АРК відкрила провадження через «пропаганду війни серед дітей» в Криму.
 

Ще на цю тему