У Раді розробляють пакет законопроектів «Кримська платформа»

18:01 26.04.2021

Парламентське міжфракційне об'єднання «Кримська платформа» розробляє пакет законопроектів, що стосуються тимчасово анексованого півострова, розглянути які Верховна Рада планує до 18 травня і 23 серпня.

Про це повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна співголова МФО, народний депутат із фракції «Голос» Рустем Умєров.

«Ми з представниками інших фракцій сформували список законопроектів, які хочемо просунути до 18 травня і до 23 серпня. Умовно ми назвали його пакетом законів «Кримська платформа». Наразі розробляємо ці законопроекти, і сподіваюся, деякі з них будуть ухвалені найближчим часом», – сказав Умєров.

Водночас він уточнив, що до цього пакету попередньо увійдуть майже 20 законопроектів.

«З них ми підготували першу тріаду законопроектів - про корінні народи, про статус кримськотатарського народу, про внесення змін до Конституції України в частині питань Криму. Також є ідеї законопроектів щодо водопостачання, про політв'язнів, про скасування вільної економічної зони «Крим». Ухвалення яких саме ініціатив є більш пріоритетним до 18 травня, а яких - до 23 серпня, вирішуватимемо разом з колегами в парламенті, з Кабінетом Міністрів та Офісом президента», – уточнив парламентарій.