Росія закрила три райони Чорного моря — в Пентагоні прокоментували

08:01 26.04.2021

Держава-окупант Росія заявила про закриття трьох районів Чорного моря для іноземних військових кораблів і державних суден у районі тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє російське видання Meduza, посилаючись на бюлетень управління навігації і океанографії Міноборони Росії.

Обмеження діятиме з 21:00 24 квітня до 21:00 31 жовтня, — йдеться в російському бюлетені.

Під заборону Кремль вніс території біля незаконно окупованого ними українського півострова.

Таким чином Росія призупинила дію права на мирний прохід для іноземних військових кораблів та інших державних суден на перерахованих територіях.

У свою чергу США нагадали, що підтверджують свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включаючи її територіальні води. На цьому наголосив під час брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі.

«Це є ще одним прикладом кампанії з підриву і дестабілізації України. Ми закликаємо Росію припинити переслідування судів в регіоні і нарощування сил уздовж кордону з Україною і в окупованому Криму», — сказав він.

Кірбі уточнив, що поки зарано говорити з будь-якої конкретикою про те, як США оцінює дії Росії щодо закриття частини акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, 15 квітня в Азовському морі стався інцидент між суднами України і Росії: корабель берегової охорони прикордонної служби ФСБ РФ №734 надавав команди щонайменше п’ятьом бойовим катерам Російської Федерації виконувати провокаційні маневри.

Закриттям трьох районів в Чорноморському регіоні Росія пригрозила 16 квітня.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через це оголошення РФ і вимагає негайно скасувати рішення про незаконне закриття окремих акваторій Чорного моря.

Ще на цю тему