У Греції проходять багатонаціональні військові навчання під назвою «Iniochos»

17:01 22.04.2021

У Греції проходять багатонаціональні військові навчання за участю збройних сил Греції, Кіпру, Франції, Ізраїлю, Іспанії, Об'єднаних Арабських Еміратів, США та Канади. Ряд інших країн - Словенія, Австрія, Єгипет, Йорданія та Румунія - мають статус спостерігачів.

Навчання під назвою «Iniochos» проводяться по всій Греції від Керкіри (Корфу) до Кастеллорізо, від Фракії до Криту за участі всіх типів Збройних сили, але основним в тренуваннях є повітряний компонент, повідомляє Балканський оглядач.

Навчання розпочалися 12 квітня і завершуються 22 квітня. 

Командний центр базується на авіабазі Андравіда на Пелопоннесі, яку у вівторок відвідав прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Очільника грецького уряду супроводжували керівники грецьких збройних сил та дипломати країн-учасниць навчань.
військових навчань, повідомляє ANA

«Греція завжди буде сприяти позитивному порядку денному, заснованому на спільних цінностях, повазі міжнародного права і морського права, правилах добросусідства та взаємній повазі, які повинні лежати в основі відносин сучасних країн», – зазначив Міцотакіс. 

«Однак у той же час ми не можемо бути наївними, - наголосив він. - Ми стикаємося з новими загрозами. Наш світ надзвичайно складний, і ситуація навколо стає, на жаль, нестабільною. Греція буде продовжувати розширювати свої обороноздатні можливості та модернізувати свої збройні сили». 

Навчання «Iniochos» вперше проводилися наприкінці 1980-х років як невеликі за масштабом тактичні тренування.

Наразі вони є щорічним заходом у графіку підготовки збройних сил Греції.

Ще на цю тему