Туреччина переносить турсезон через закрите небо з РФ: це вплинуло і на українських туристів

14:41 22.04.2021

Припинення авіасполучення Туреччини з Росією викликало закриття більшості турецьких готелів. Відкриття туристичного сезону в країні відсунули на невизначений термін.

Про це журналісту УНН розповіли фахівці туристичної галузі.

«Оскільки Росія не летить, то деякі готелі відсувають свою дату відкриття на невизначений термін. Багато хто навіть не відкриваються. Тому, зараз проблема в тому, що деяким бронюванням серед українців, зробленим раніше, доводиться знаходити альтернативи. Готелі не бажають працювати на мінімальні завантаження. А люди дійсно очікують зниження цін, але цього не відбувається», – розповіла туристичний агент Марина Даніелян.

Як зазначила експерт, основна проблема сезонної відпустки в Туреччині цього року полягає в тому, що більшість готелів, які надають свої послуги, відсувають дату відкриття сезону, в зв'язку з тим, що готелі не готові працювати на мінімальну кількість туристів.

«Нам доводиться шукати, куди переселяти людей, які робили бронь на травневі свята в січні, тому що готелі закриваються», – розповіла туристичний агент.

За її словами, другою не менш важливою проблемою залишається страх українців перед подорожжю, викликаний погіршенням ситуації з коронавірусом у країні.

«Наших туристів у порівнянні з іншими країнами від 20 до 30%, не більше. Основна маса - це росіяни (близько 60%), а решта - європейці. Зараз при виборі Туреччини люди самі запитують про ситуацію, обмеження, а також враховують обстановку в Україні. А є ті, які просять підібрати готель, де поменше людей. Ситуація з Росією "аншлаг" серед наших людей не викликала, а скоріше дала зворотну реакцію», – зазначила експерт.

Як розповіла турагент, у зв'язку з погіршенням ситуації з обмеженнями в Туреччині, скасовані всі культурні заходи і концерти, що також впливає на вибір країни для відпочинку.

Водночас фахівець Ажеліка Харитонова вважає, що проводити відпустку в Туреччині набагато вигідніше, ніж на українських курортах. Оскільки якість, сервіс і чистота значно відрізняються, попри однакову вартість.

«Якщо ви візьмете готель 4 зірки в Одесі, і 4 зірки в Туреччині - очікування будуть різні. Середня вартість відпочинку в 4-зірковому готелі на 7 днів становить від 700 євро і в Україні і в Туреччині. Але з огляду на рівень вітчизняного туризму, рекомендується вибирати закордонні путівки. Якщо варіювати ціни середнього класу, то найдорожча путівка на 7 днів може обійтися до 1 000 євро. На це все впливає сервіс, включене харчування, а також, наскільки близько до моря розташований готель», – зазначила турагент.

Попри значне зниження туристичного потоку, за словами фахівців, найбільш популярними курортами Туреччини залишаються берег Егейського моря, а також узбережжя Анталії і Аланії.

З 15 квітня Росія припинила чартерні перельоти до Туреччини. Офіційно причиною заборони стала погана епідеміологічна ситуація в Росії. Також Росспоживнагляд включив Туреччину до переліку країн, які не рекомендовані для відвідування російськими громадянами.

Тим часом у Туреччині зафіксували вже близько 4,38 млн випадків захворювання коронавірусом.

Додамо, курортний Балі планують відкрити для туристів до кінця липня.

Ще на цю тему