У Криму делегат Курултаю отримав «попередження про неприпустимість порушення закону»

12:41 22.04.2021

У тимчасово окупованому Криму делегат Курултаю кримськотатарського народу Рустем Меннанов, який мешкає в Совєтському районі, отримав так зване «попередження про неприпустимість порушення закону».

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Співробітники поліції вручили «попередження про неприпустимість порушення закону» делегату Курултаю кримськотатарського народу в селищі Совєтське Рустему Меннанову», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що поліцейські, які вручали документ, не змогли пояснити чим викликане таке «попередження».

У документі йдеться, що так зване МВС Росії по Совєтському району Криму застерігає чоловіка від «здійснення екстремістської діяльності» при проведенні масових акцій. Однак які саме акції маються на увазі, не зазначено.

Сам Рустем Меннанов відмовився підписувати вручене «застереження», вважаючи, що це тиск на його активну громадянську позицію і приналежність до Курултаю кримськотатарського народу.

За його словами, «застереження» періодично - раз на квартал, а також перед певними датами розвозять кримським татарам після того, як у 2014 році місцевій окупаційній владі доручили створити список членів Меджлісу, делегатів Курултаю та інших активістів і громадських об'єднань.

Як повідомлялося, в 2017 році «суд» у Криму оштрафував Рустема Меннанова на 2 000 рублів (близько 800 грн) за пост у соцмережі, де він згадав Меджліс кримськотатарського народу і привітав Мустафу Джемілєва з днем ​​народження.

На нього завели адміністративну справу за частиною 2 статті 13.15 КОАП і звинуватили у розповсюдженні інформації про організацію, діяльність якої заборонена в РФ

Ще на цю тему