У Криму пройшло перше засідання «суду» у справі кримчанина Яцкіна, якого ФСБ обвинувачує в «шпигунстві» 

16:40 21.04.2021

У «Верховному суді» окупованого Криму пройшло перше засідання у кримінальній справі стосовно кримчанина Івана Яцкіна, якого ФСБ обвинувачує в нібито «шпигунство» на користь України.

Іван Яцкін Фото: Гульнара Кадырова

Про це повідомили адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook, пише Центр журналістських розслідувань.

«У Верховному суді Криму 20 квітня почався розгляд по суті кримінальної справи стосовно українського політв’язня Івана Яцкіна за обвинуваченням в державній зраді у формі шпигунства. Засідання проходило в закритому режимі. В силу даної підписки поширюватися про хід судового засідання можливості не маю», – написав Полозов.

Він додав, що до початку судового засідання йому вдалося поспілкуватися з підзахисним щодо умов його утримання в СІЗО Сімферополя.

«За його словами, в п’ятницю (16 квітня – ред..) він був переведений з «карантинної» камери в звичайну. Причому до того, до нього приходили оперативники СІЗО, розпитували навіщо Іван Григорович розповів своєму адвокатові про щурів і клопів в камері, а той потім публічно про ці тюремні «явища» повідомив. Після цього вони сфотографували його камеру і перевели в іншу. У новій камері він перебуває з ще трьома сусідами по камері. Ніяких скарг не пред’являв», – розповів адвокат.

Також він повідомив, що Яцкін поки не отримав кошти на рахунок, які йому перераховували рідні. Також поки йому не видали передачу.

Полозов також вказав, що Яцкіну, у якого болять ноги, потрібні ліки, оскільки в СІЗО Сімферополя погана ситуація з лікарським забезпеченням. Зокрема, за два тижні йому тільки двічі дали йому знеболюючі.

«Також Іван Григорович засмутився, що суд відмовився до винесення вироку надати йому побачення з дітьми і мамою. Каже, спеціально хотів раніше приїхати до Криму, щоб побачити дітей, особливо дочку – вона народилася вже після його арешту. Поки не виходить.
Іван Яцкін передає привіт всім хто його знає і підтримує!», – повідомив адвокат.

Як повідомлялось, 13 квітня 2021 року «Верховний суд Крим» продовжив арешт Івану Яцкіну до 1 липня 2021 року.
 

Ще на цю тему