В окупованому Криму відбулося перше засідання суду по суті у справі обвинуваченого у «державній зраді» Яцкіна

21:01 20.04.2021

«Верховному суді» окупованого Криму 20 квітня відбулося перше судове засідання у справі кримчанина Івана Яцкіна, якого звинувачують у «державній зраді».

Про це в коментарі проєкту Крим.Реалії заявив адвокат Яцкіна Микола Полозов.

Він розповів про стан свого підзахисного. Хід судового процесу адвокат коментувати відмовився, посилаючись на підписку про нерозголошення.

«Мій довіритель почуває себе нормально. Його перевели з санітарної камери в камеру стандартного типу. З ним у камері зараз перебувають ще троє осіб. Іван Григорович каже, що камера, в якій він зараз перебуває, схожа на камеру посиленого типу, розташована не в загальному крилі. Після його заяви про те, що в санітарній камері були пацюки і клопи, до нього приходили співробітники сімферопольського СІЗО, сфотографували приміщення. Більш того, перед переведенням Яцкіна з камери в камеру, співробітники сфотографували і приміщення, де він перебуває зараз», – повідомив адвокат.

За його словами, рідні зробили йому передачу і скинули гроші на рахунок, але, зазначив адвокат, ні те, ні інше ще не надійшло до Яцкіна. Адвокат також повідомив, що Яцкіну відмовили у праві зустрітися з дружиною та дітьми. Молодша дочка Яцкіна народилася після його арешту, він бачив її тільки на фотографіях, зазначив Полозов.

Наступне судове засідання відбудеться 26 квітня.

Ще на цю тему