Санкції США стали дуже своєчасною відповіддю на підривні дії РФ – Єнін

09:41 20.04.2021

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін наголошує на важливості реагування Сполучених Штатів на агресивну поведінку РФ на тлі масованого нарощування останньою своєї військової присутності поблизу українських кордонів і в тимчасово окупованому Криму, повідомляє прес-служба МЗС України.

«Запроваджені минулого тижня Адміністрацією президента США Джозефа Байдена додаткові санкції проти Кремля стали дуже своєчасною відповіддю на підривні дії РФ», – сказав Єнін під час телефонної розмови із заступником помічника міністра торгівлі США з питань Європи та Євразії Девідом Де Фалко в понеділок, піше Інтерфакс-Україна.

Сторони приділили основну увагу питанням подальшого розвитку взаємодії України та США в торговельній, економічній, інвестиційній та технологічній сферах. Співрозмовники також обговорили прогрес України в імплементації структурних реформ.

Девід Де Фалко зазначив, що забезпечення верховенства права і проведення ефективної судової реформи, зміцнення системи антикорупційних інституцій в Україні є запорукою поліпшення ділового клімату та ключем для залучення нових американських інвестицій. Заступник помічника міністра торгівлі також привернув увагу української сторони до питань завершення земельної реформи та запуску великої приватизації в Україні.

Девід Де Фалко також позитивно відзначив плани МЗС України про відкриття Генерального консульства в Х'юстоні, з огляду на значні перспективи співпраці штату Техас з Україною, зокрема у нафтогазовій сфері.

Ще на цю тему