В Румунії відкрили завод IVECO / Фото

20:40 19.04.2021

В Румунії відкрили автоскладальний завод італійської компанії Iveco.

Як пише Український мілітарний портал, про це повідомляє Infodefensa.com.

9 квітня в румунському містечку Петрешті був офіційно запущений новий завод Iveco Defense Vehicles, на якому планують збирати сотні повнопривідних військових вантажівок на рік

Завод звели за лічені місяці – закладка першого каменя відбулася в серпні минулого року. Тут будуть випускати вантажні машини з колісною формулою 4х4, 6х6, 8х8 і 8х8 Prime Mover в 16 різних варіантах. А розрахункова виробнича потужність підприємства складе 440 вантажівок на рік.

Відповідно до контракту, серійне виробництво автомобілів, як очікується, розпочнеться найближчим часом.

Вантажний автомобіль марки Iveco з колісною формулою 8×8 Фото: Iveco Defence Vehicles

У 2020 році, Iveco Defense Vehicles отримало замовлення на 942 вантажних автомобілів для Міністерства оборони Румунії. Контракт на поставку відбувається в рамках угоди, що включає понад 2900 вантажних автомобілів. Третина вантажівок буде поставлена в комплектації з броньованою кабіною.

Автомобілі будуть укомплектовані централізованою системою підкачки шин, двопаливними двигунами, лебідками, тощо.

В Iveco Defense Vehicles говорять, що контракт з Міністерством оборони Румунії для поставки вантажівок, став можливим після успішного досвіду експлуатації вже наявних на озброєнні вантажних автомобілів цієї марки. Зокрема у 2015 році армія Румунія отримала 57 вантажівок марки Iveco та ще 173 у 2017 році.

Крім того, 20 лютого 2021 до Румунії зі США прибули ракетні системи HIMARS M142.

Ракетні системи HIMARS M142, фото – Міністерство оборони Румунії

Складові ракетної системи були доставленні в порт Констанца. А звідти HIMARS відвезли до 81-го тактичного ракетного батальйону “Майор Георге Чону” (Фочані). Це перший підрозділ Сухопутних військ Румунії, що буде експлуатувати цю зброю.

Міноборони Румунії повідомляє, що загалом отримає 3 комплекса по 18 пускових установок кожен, включно з боєприпасами, обслуговуванням та навчанням персоналу.

HIMARS M142 (High Mobility Artillery Rocket System) — розроблена наприкінці 90-х американська ракетна артилерійська система підвищеної мобільності, яка змонтована на 5-тонному колісному шасі, та здатна стріляти керованими і некерованими реактивними боєприпаспми, в тому числі ракетою MGM-140 ATACMS. Систему було розроблено як малу, мобільну РСЗВ з можливістю стріляй-і-тікай.