У Грузії правляча партія погодилась на план виходу з політичної кризи, запропонований ЄС

19:45 16.04.2021

Правляча партія «Грузинська мрія» заявила про підписання плану виходу з кризи, запропонованого посередником ЄС Крістіаном Даніельсоном.

Як повідомляє Interpressnews, про це заявив спікер парламенту Грузії Арчіл Талаквадзе на брифінгу в офісі партії. 

«Ми публічно підписуємо створений під егідою ЄС та президента Євроради Шарля Мішеля документ… На фінальній зустрічі діалогу ми зафіксували принципову готовність підписати його, про що у своїх коментарях казали і низка опозиціонерів, але досі не підписували його, тому що ми очікували від опозиції зустрічних кроків», – заявив Талаквадзе. 

Талаквадзе зазначив, що документ не передбачає дострокових парламентських виборів, як того хотіла опозиція, і це є підтвердженням того, що ЄС вважає легітимним чинний парламент. 

Він заявив, що підписання документа є демонстрацією відповідальності «Мрії» перед громадянами Грузії і міжнародними партнерами, і тепер черга за опозицією. 

Нагадаємо, політична криза в Грузії триває вже майже п'ять місяців. Після парламентських виборів 31 жовтня 2020 року засідання парламенту відвідують тільки шестеро з шістдесяти опозиційних депутатів, а решта відмовляються входити до парламенту і вимагають дострокових виборів.

За особистою вказівкою глави Євроради Шарля Мішеля дипломат Крістіан Даніельсон в березні двічі відвідав Тбілісі для сприяння у врегулюванні кризи. Він провів кілька зустрічей як з представниками влади, так і опозиції, проте досі зусилля Брюсселя не дали результату.

Ще на цю тему