Росія перекинула в окупований Крим мотострілецькі з’єднання 58-ї армії

18:45 16.04.2021

Мотострілецькі з'єднання 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ перекинуті в вогневе містечко, обладнане на полігоні Опук в окупованому Криму для виконання навчальних стрільб з усіх типів озброєння. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Полігон має стати основним місцем професійного вишколу військовослужбовців армійського корпусу Чорноморського флоту, його територія дозволяє інтенсивно проводити заняття з вогневої підготовки та водіння одночасно з фахівцями всіх підрозділів військових частин об'єднання берегових військ Чорноморського флоту» – заявив командувач військами ПВО генерал армії Олександр Дворніков.

За повідомленнями пресслужби округу на полігоні в Опуку упродовж п'яти кілометрів розташовані один за одним директриси для танків, бойових машин піхоти, бронетранспортерів, стрілецькі поля для артилерійських знарядь і самохідних артустановок, реактивних систем залпового вогню і стрілецького озброєння від автомата до гранатомета.

Дворніков оцінив організацію занять контрольної перевірки мотострілецьких об'єднань 58-ї армії, при цьому він поставив завдання перевірити на полігоні практичні навички операторів протитанкових керованих комплексів «Фагот» і «Хризантема».

Як повідомлялося раніше, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок в переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

«Всі у світі демонструють свої м'язи. Хотілося б просто, аби не за рахунок України. Такі кроки росіяни роблять постійно, проводять ті чи інші навчання», – сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Le Figaro напередодні його візиту до Парижу.

Раніше Президент заявляв, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися будь-якого дня.

Ще на цю тему