​Зеленський не вірить в майбутнє Криму під окупацією

15:15 16.04.2021

Президент України Володимир Зеленський не вірить у розвиток Криму під російською окупацією.

В інтерв'ю Le Figaro (український переклад є на сайті президента) він нагадав, що захоплення Криму Росією в 2014 році супроводжувалось заявами про те, що півострів стане «перлиною біля моря», але за сім років цього так і не сталося.

«Є люди в Криму, які свого часу кричали, що прийде Росія, і вони будуть «перлиною біля моря». Але нічого не відбулося. Стало гірше, туризму немає, підприємств немає, роботи немає, ціни високі, води нема. Тому я вважаю, що для них немає майбутнього без України», – сказав Зеленський.

«[Крим і Донбас] не будуть щасливі без України. Ми це бачимо по тих територіях, де є окупація, – в Абхазії, Придністров’ї тощо. Я не бачив там якогось наукового прориву, крутих підприємств, хмарочосів Гонконгу. Я не бачив там життя. Тому я не бачу там щастя. А коли люди нещасливі, вони їдуть з тієї території. Отже, це буде «мертва» територія. Це буде гірше, ніж Чорнобиль. Тому що навіть у Чорнобиль приїжджають туристи. А це будуть просто «мертві» регіони, на жаль», – вважає президент України.

Він упевнений, що багато людей на окупованих територіях хотіли б жити під владою України і почувають себе під Росією, ніби в полоні.

Нагадаємо, що в серпні 2021 року в Києві відбудеться перший саміт «Кримської платформи». Це українська ініціатива, що має на меті консолідувати міжнародні зусилля з метою деокупації Криму.

Ще на цю тему