Два російські військові кораблі прямують у Чорне море

13:01 16.04.2021

Великі десантні кораблі «Александр Отраковский» та «Кондопога» пройшли протоку Дарданелли та тримають курс в Мармурове море.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал CNN Türk.

«Військові кораблі «Александр Отраковский» з бортом 031 і «Кондопога» з бортом 027, що належать ВМС Росії пройшли через протоку Дарданелли, взяли курс в Мармурове море», – повідомляє телеканал.

Цей маршрут передбачає прохід через Мармурове море, протоку Босфор та вихід у Чорне море.

Великі десантні кораблі «Александр Отраковский» та «Кондопога» належать до Північного флоту ВМФ РФ.

Як повідомлялося раніше, катери ФСБ РФ в Азовському морі вчергове здійснили спробу перешкоджання законним діям катерної групи Військово-Морських сил ЗС України, які знаходяться на бойовому чергуванні.

МЗС України 15 квітня висловило рішучий протест у зв’язку із обмеженням Російською Федерацією свободи судноплавства в Чорному морі. Зазначається, що Росія оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.

Раніше повідомлялося, що РФ стягує в Чорне море військові кораблі з інших морів.

Зокрема 15 військових кораблів Каспійської флотилії РФ продовжують перехід з Каспійського до Чорного моря в рамках «контрольної перевірки».

Ще на цю тему