Стягнуту в окупований Крим військову техніку РФ може розміщувати в двох таборах / Розслідування CIT

13:40 15.04.2021

Стягнуту в окупований Крим військову техніку Росія може розміщувати у двох таборах, які розташовані на Керченському півострові та біля Сімферополя.

Про це в інтерв’ю виданню Hromadske розповів один з розслідувачів групи Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов.

Він зазначає, що 76 десантно-штурмова бригада РФ переважно розвантажується на станції «Симфереполь-грузовой», тому десь там має бути й табір цієї дивізії. Окремо — табір частин 58 армії, які теж перекинули на півострів.

«Ви напевно бачили ці кадри, де Кримом їдуть великі колони техніки. Якщо придивитися — все це відбувається на невеликій ділянці траси «Таврида» на захід від Керчі. Після цього вони зникають. Куди? Ми гадаємо, що десь на Керченському півострові, де є військові полігони, має бути якийсь табір», — кажуть у CIT.

Там зазначають, що цю інформацію важко перевірити, оскільки йдеться про повністю безлюдну територію, а саме з соціальних мереж розслідувачі довідуються найбільше. Водночас західні журналісти не готові їхати до Криму, бо це становить для них велику небезпеку.
 

Ще на цю тему