Байден зателефонував Путіну: про що розмовляли

08:40 15.04.2021

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним.

Телефонна розмова президента США Джо Байдена з Володимиром Путіним переслідувала кілька цілей, серед яких - нагадати про санкції та підтвердити, що Сполучені Штати разом з Україною на тлі агресії з російського боку.

Про це сказала в середу, 14 квітня, під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Мета цієї телефонної розмови полягала в тому, щоб частково обговорити той факт, що те, що зробили російські лідери за останні кілька місяців минулого року, матиме наслідки», - зауважила представник адміністрації США.

Крім того, підкреслила Псакі, розмова з Путіним мала на меті продемонструвати «непохитну прихильність (США – Укрінформ) суверенітету й територіальній цілісності України, а також занепокоєння щодо агресивної поведінки (Росії – Укрінформ) на кордоні».

Пропозиція зустрічі лідерів США й Росії, озвучена президентом Байденом, спрямована на те, щоб «просуватися до більш передбачуваних і стабільних відносин» між двома країнами.

Речниця Білого дому також звернула увагу, що американська сторона вимагає від російської влади звільнити опозиціонера Олексія Навального.
 

 

Ще на цю тему