У Криму триває інтенсивне переміщення російської військової техніки

15:01 14.04.2021

У Криму спостерігається інтенсивне переміщення російської військової техніки.

Як розповіли Крим.Реалії очевидці, у вівторок 13 квітня колони військової техніки пересувалися трасою «Таврида» протягом усього дня.

Так, за інформацією очевидців, вранці в середу на сході Криму трасою проїхала велика колона військової техніки в супроводі дорожньої військової інспекції. У складі колони були бойові машини із системами залпового вогню, вантажівки з особовим складом та інша військова техніка.

Також у цей день, за словами очевидців, ще одна колона військової техніки рухалася трасою «Таврида» вглиб півострова. У складі колони помічено велику кількість паливозаправників, вантажівок для перевезення особового складу і колісних БМП (бойова машина піхоти – КР).

Нагадаємо, на трасі «Таврида» в Криму 26 березня спостерігалося переміщення російської військової техніки. У бік Керчі також рухалася колона критих вантажівок і тягач, що буксирував несправний бронетранспортер. До цього, 24 березня, в Криму повідомляли про перекидання колон російської військової техніки. На сході Керченського півострова було помічено інтенсивне переміщення колон техніки.

Генасамблея ООН у грудні 2020 року ухвалила посилену резолюцію, що закликає Росію припинити мілітаризацію Криму і вивести звідти свої війська.

30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Захід-2021» перекидає з усією території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не має викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Західні союзники України (США та ЄС), а також НАТО, висловили їй свою підтримку.

 

Ще на цю тему