У МЗС РФ заявили, що НАТО нібито «підбурює Україну до конфлікту на Донбасі»

13:30 14.04.2021

Північноатлантичний альянс (НАТО) нібито «підбурює Україну» до підтримки напруженості на Донбасі.

Про це заявила в середу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі федеральної радіостанції, пише УНН.

«НАТО — військовий альянс, який повинен займатися питаннями безпеки, знову ж всіляко заграє з Києвом, — сказала вона. — При цьому перебуваючи в контакті і тісних взаєминах з київським режимом (так Москва називає українську владу ще з 2014 року — ред.), альянс не висловлює занепокоєння щодо того, що там (на Донбасі) відбувається, а навпаки ще більше нацьковує... Гинуть діти, жінки, люди похилого віку».

Захарова також звернула увагу на те, як Євросоюз, нібито забувши про зобов’язання, які приймалися колективно в рамках інших організацій, «спостерігає за тим, що відбувається» на Донбасі. «ЄС, який представляє собою об’єднання європейських держав з потужною економікою і озброєними силами, спецслужбами, спостерігає за тим, що відбувається в самому серці Європи, і не просто спостерігає, але всіляко надихає... Йдеться вже не про права людини, а про первинну безпеку», — вказала офіційний представник.

За словами дипломата, Євросоюз, навпаки, посилив риторику щодо РФ, поклавши «відповідальність за провал всього», що відбувається в Україні, на Москву. «Мінські домовленості, публічну дипломатію, інформаційну політику, підтримку і, в тому числі, надання відповідного впливу на сторони щодо реалізації мінських домовленостей, — ми свою частину роботи зробили», — вирішила заявити вона.

Напередодні, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що НАТО збирається направити до кордонів Росії 40 тисяч військових і 15 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, в тому числі стратегічну авіацію.

Про це він повідомив на нараді в Сєвероморську.

Ще на цю тему