МОН змусило видавництво переробити карту України без Криму в підручниках

11:01 14.04.2021

Видавництво «Грамота» переробило умовну позначку України без Криму у підручниках історії для 9-10 класів на вимогу Міністерства освіти і науки та Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Про це повідомили у МОН на запит Суспільного, передає Укрінформ.

«Щодо невідповідного зображення мапи України у позначках інформуємо, що ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» вжито відповідних заходів реагування. На вимогу Інституту видавництво «Грамота» переробило згадану умовну позначку й підготувало заміну електронних варіантів підручників для розміщення в електронній бібліотеці Інституту», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що у матеріалі підручників «Історія України» для 9 класу закладів загальної середньої освіти (автор Струкевич О. К.) та «Історія України» (рівень стандарту) для 10 класу закладів загальної середньої освіти (автор Струкевич О. К.) було виявлено мапу України без Криму.

Електронні варіанти підручників із новою умовною позначкою розміщено в електронній бібліотеці «Інституту модернізації змісту освіти» (9 клас і 10 клас).

Ще на цю тему