У Кремлі відповіли G7 на заяву про концентрацію російських військ у Криму, на Донбасі та біля кордону України

10:01 14.04.2021

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков у відповідь на заклик країн G7 припинити провокації біля українських кордонів заявив, що в Кремлі «вже давали всі пояснення» з приводу концентрації російських військ біля кордонів України, а також у Криму і на Донбасі.

«Всі пояснення ми вже дали – і щодо переміщення наших Збройних сил на власній території, і щодо того, що ми не становимо ні для кого загрози, а також щодо того, що слід закликати Збройні сили України до того, щоб вони відмовилися від провокаційних дій», – цитують Пєскова українські та російські ЗМІ, піше Крым.Реалии.

На питання, чи планує російський президент контакти з лідерами G7, Пєсков сказав: «Якщо такі будуть, ми вас повідомимо».

Нагадаємо, 13 квітня глави МЗС країн «Великої сімки» (G7) і зовнішньополітичного відомства ЄС закликали Росію припинити провокації біля українських кордонів, а також у Криму і на Донбасі.

Раніше сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ обговорили необхідність негайного припинення концентрації російських військ поблизу кордону з Україною. Сторони, зокрема, говорили про «єдиний підхід у відповідь на провокаційні дії Росії вздовж кордонів України».

Ще на цю тему