Військові Чорноморського флоту Росії провели спецнавчання в Криму – командуванння

16:30 12.04.2021

Мотострілецькі підрозділи армійського корпусу Чорноморського флоту Росії провели спецнавчання на гірському полігоні в анексованому Криму.

Про це повідомила 12 квітня пресслужба Південного військового округу Росії Міноборони Росії.

«За задумом навчань, був розіграний епізод з потрапляння військовослужбовців у засідку, організовану диверсантами умовного противника», – йдеться у повідомленні.

8 квітня повідомлялося, що близько 1,5 тисячі військовослужбовців механізованого підрозділу ПВО відпрацювали «захист морського узбережжя» на військовому полігоні в Криму.

Раніше повідомлялося, що в Криму на полігоні Ангарський відбулись спеціальні навчання військової поліції та військової автомобільної інспекції Чорноморського флоту Росії.

У березні пройшли регулярні навчання російських військових на півострові. Зокрема, в Міноборони Росії повідомляли про масштабні командно-штабні навчання ПДВ у Криму, що стартували на полігоні Опук.

У середу 7 квітня стало відомо, що українські військові поблизу Криму провели навчання з протидесантної оборони узбережжя.

У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Захід-2021» стягує з усієї території тактичні групи до східних кордонів України. Він також зазначив, що російські війська, які перекидали до анексованого Криму з Новоросійська і Ставрополя на навчання в березні, продовжують залишатися на півострові.

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявляв, що Росія «переміщує війська в межах власної території на свій розсуд, і це нікого не повинно стосуватися», також він запевнив, що «Україні та іншим країнам нема чого боятися».

Ще на цю тему