Поклонська «бурхливо» відреагувала на заяву Ердогана щодо Криму

15:01 12.04.2021

«Депутатка» Держдуми Росії, колаборантка і колишня «прокурорка» Криму Наталія Поклонська бурхливо відреагувала на заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо Криму під час спільного брифінгу з Володимиром Зеленським. Ердоган заявив, що Туреччина не має наміру визнавати Крим частиною РФ та висловився на підтримку саміту «Кримської платформи».

Про це вона написала у Facebook 12 квітня.

«Президент Туреччини не підтримав анексію Криму. Це правильно — я б теж не підтримала анексію Стамбула. Тут гра слів виходить: воля народу — референдум, а насильницьке захоплення — анексія. Яке питання — така і відповідь», — заявила Поклонська.

Вона також згадала про свою зустріч з президентом Туреччини, яка відбулася у жовтні 2019 року.

«Коли я вперше зустрілася з Ердоганом, мені здалося, що для нього важливі принципи порядності та мужності. Він щиро привітав російську делегацію. І принципово важливим для традицій турецького народу, чоловічої гордості та послідовності є просте рукостискання, яке не практикується, наприклад, з негідними людьми. Я є одним із символів кримського референдуму (Увага! Не анексії!). І знаковим було те саме рукостискання Ердогана з побажаннями успіхів у справах. Тому роблю висновок про підтримку президентом волі людей, саме кримського референдуму, звичайно ж, не «анексії», — висловилася колаборантка.

13 жовтня 2019 року Туреччина прийняла у складі російської парламентської делегації депутатів Держдуми. Поклонська, яка відвідала ту зустріч у Стамбулі, опублікувала фото з турецьким лідером. Як з'ясувалося, рукостискання Ердогана з «кримськими депутатами» виявилося випадковим, адже турецька сторона не погодила список гостей заходу.

Також Поклонська згадала саміт «Кримської платформи».

«Участь Туреччини в саміті «Кримська платформа» є демонстрацією залученості та інтересу до долі півострова. Але перш ніж брати участь в такому сумнівному заході, рекомендувала б турецькій владі направити делегацію до Криму для безпосереднього спілкування з людьми, щоб потім не відчувати себе обдуреними красномовними і грайливими словами політиками. Готова особисто організувати супровід колегам з Туреччини на півострові», — додала Поклонська.

Нагадаємо, у Стамбулі в суботу, 10 квітня, президент Володимир Зеленський провів зустріч зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Очільники держав домовилися посилити спільні зусилля для покращення умов проживання українських громадян, зокрема кримських татар, які були змушені залишити Крим внаслідок окупації.

Ще на цю тему