Росія утилізує судна «Сирійського експресу»

12:45 12.04.2021

Росія утилізує судна так званого «Сирійського експресу» – плавскладу, що використовувався для забезпечення угрупування у Сирії.

Про це повідомляє Мілітарний.

Судна будуть утилізовані в окупованому Севастополі.

У 2015 році для забезпечення угрупування російських військ та ведення там бойових дій на цивільному ринку було придбано вісім суховантажів.

Один з них колишній Alican deval було побудовано у 1985 році та введено до складу ВМФ Росії як «Двинница-50».

Процес буксирування судна «Двинница-50» на утилізацію Фото: t.me/proflot

На початку квітня 2021 року допоміжне судно вивели з місця базування для подальшої утилізації в одній з бухт окупованого Севастополя.

Цього ж місяця на утилізацію відправили судно забезпечення «Кызыл-60» (попередня назва Smyrna) побудоване у 1996 році на Jiangsu Yangzijiang Shipyard у Китаї.

Військовий транспорт був виключений зі складу ВМФ Росії у 2020 році.

Процес буксирування судна «Кызыл-60» на утилізацію Фото: t.me/proflot

 

Фото з колишнього місця базування суховантажів в окупованому Севастополі:

Колишнє місце базування «Сирійського експресу» в окупованому Севастополі Фото: t.me/proflot


Потреба Росії у так званому «Сирійському експресі» виникла після її втручання у громадянський конфлікт в Сирії, що розгорнувся після унеможливлення мирного урегулювання політичної кризи 2011 року.

У близькосхідну країну, очолюваній режимом Башара Асада, Росія доправляла озброєння, військову техніку та особовий склад регулярних військових частин, а також найманців.

Як відповідь цій підтримці Росія отримала у користування колишній радянський пункт технічного забезпечення ВМФ у Тартусі та аеродром у Хмеймім.



 

Ще на цю тему