Оккупанты забезпечать водою військових, а не жителів

08:30 12.04.2021

На тлі проблеми вододефіциту в Криму Росія спробує максимально забезпечити цим ресурсом військових і представників так званої «влади», а про звичайних жителів окупанти турбуватися не будуть.

Про це заявив в інтерв'ю Obozrevatel заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко.

«Та вода, яка йшла в Крим до війни, на 90% використовувалася на промислові та сільськогосподарські потреби. Але вона дозволяла підтримувати належні запаси питної води і ґрунтових вод, щоб вони не ставали солоними. Зараз цих вод для сільського господарства немає. Відповідно, все, що є, використовується на обидва фронти», – пояснив він.

За словами Яременка, посприяло цьому збільшення військового потенціалу в окупованому Криму, відновлення баз, а також завезення нових контингентів і озброєння, що вимагає додаткових водних ресурсів.

«Думаю, Росія максимально перенаправить всі водні ресурси для забезпечення привілейованого контингенту осіб - військових, керівництва окупаційної «влади» і т.д. звичайним людям було ж сказано свого часу прем'єром Медведєвим «ну, ви тримайтеся», – додав Яременко.

Він зазначив, що звичайні люди в Росії ніколи не цінувалися, їх життя там «не варте зовсім нічого». Тому, переконаний заступник міністра, не потрібно думати, що і зараз хтось сильно буде турбуватися за кримчан.

«Турбуються за водопостачання військових баз. А ось вода у звичайному будинку звичайного жителя Сімферополя або Севастополя – ну, кого це цікавить?» – підсумував чиновник.

 

Ще на цю тему