Україна не самотня перед обличчям агресії РФ, - глава МЗС Данії Кофод

20:20 09.04.2021

Україна не самотня перед обличчям агресії РФ, - глава МЗС Данії КофодМіністр закордонних справ Данії Єппе Кофод заявив про підтримку Данією України у світлі погіршення безпекової ситуації на Донбасі, на Кримському півострові та вздовж кордону з РФ.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Данії, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нинішнє нарощування військової потужності Росії та жорстка риторика тільки посилюють напруженість у нинішньому семирічному конфлікті. Зараз Росія повинна взяти на себе відповідальність за деескалацію конфлікту», - сказав Кофод у телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«У бесіді з моїм українським колегою наголосив на незмінній підтримці Данією суверенітету та територіальної цілісності України. Україна має знати, що вона не самотня. Ми уважно стежимо за ситуацією і перебуваємо в тісному контакті з союзниками та партнерами в НАТО і ЄС, щоб продемонструвати підтримку Україні та сприяти деескалації ситуації», - додав він.

Крім того, міністри обговорили тісні двосторонні відносини, а також роботу України над реформами, в яких Данія відіграє важливу роль у боротьбі з корупцією.

«Україна наразі перебуває в зовсім іншому місці порівняно з 2014 роком. Тривалі реформи зміцнюють стабільність, демократію та європейське зближення України. Я з нетерпінням очікую можливості обговорити з моїми колегами в ЄС, як ми можемо й надалі підтримувати населення України в їхніх європейських прагненнях і прагненнях до миру», - сказав Кофод.
 

Ще на цю тему