Янукович готовий брати участь у судовому процесі щодо окупації Криму, - адвокат

17:20 09.04.2021

Президент-утікач Віктор Янукович готовий брати участь у розгляді касаційної скарги на рішення Оболонського районного суду Києва та Київського апеляційного суду в справі про втрату Криму, яка розглядається у Верховному Суді України.

Про це повідомляє пресслужба АТ Aver Lex, де працює адвокат експрезидента Віталій Сердюк, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Янукович навіть звернувся до Верховного Суду з вимогою забезпечити його особисту участь шляхом відеоконференції у процесі з розгляду зазначеної скарги.

За словами Сердюка, особиста участь Януковича у судовому процесі дасть змогу йому «вважатися законним, неупередженим і таким, що не порушує право особи на захист».

«Уже багато разів Віктор Янукович звертався до судів України з вимогами забезпечити його особисту участь у судових засіданнях, як у 2016 році це зробив Святошинський районний суд у справі «Беркута». Однак, завжди знаходилися причини для відмов. У справі про втрату Криму і судді Оболонського районного, і судді Київського апеляційного судів, перебуваючи під тиском влади, робили все, щоб вивести з-під підозри справді винних у трагедії на Майдані та здачі Криму, Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших осіб, які прийшли до влади у результаті трагічних подій 2014 року. Участь Віктора Януковича у цих судових процесах зруйнувала б цю злочинну стратегію», - заявив адвокат.

Він також звернувся до президента України Володимира Зеленського з вимогою «забезпечити у Верховному Суді незалежність судового процесу», а також закликав українську владу зробити засідання Верховного Суду «відкритим і чесним».

«І насамперед має бути дано слово самому четвертому президенту України. Лише тоді цей процес зможе вважатися законним, неупередженим і таким, що не порушує право особи на захист, гарантоване і Конституцією України, і ратифікованими нею міжнародними конвенціями», - наголошується у повідомленні.
 

Ще на цю тему