Російська компанія почала розвідку підземних вод під Азовським морем для Криму

11:20 09.04.2021

Одна з «провідних російських компаній» почала розвідувальні роботи для вивчення потенціалу водоносних шарів під дном Азовського моря.

Якщо вода буде знайдена - це може стати ще одним джерелом для водопостачання окупованого Криму, який відчуває дефіцит прісної води. Про це 8 квітня повідомив т.з. «віце-прем’єр Криму» Євген Кабанов, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство ТАСС.

«На сьогоднішній день ведеться однією з провідних компаній РФ розвідка Азовського моря з точки зору визначення підводного басейну прісної води і можливості її застосування для побутових потреб», – сказав Кабанов.

Він не уточнив, яка саме російська компанія веде роботи.

«Якщо вода буде знайдена під дном Азовського моря, то одне з рішень, що вода буде подаватися в Північно-Кримський канал», – додав «віце-прем’єр Криму».

Він зазначив, що також ведеться розвідка для буріння нових водних свердловин в Сімферопольському і Бахчисарайському районах півострова.

Як повідомлялось, 17 грудня 2020 року президент РФ Володимир Путін заявив, що вирішувати проблему водозабезпечення окупованого Криму за рахунок опріснення морської води дорого. За його словами, на півострові є достатні запаси прісної води, її треба тільки ефективно використовувати. Крім того, є ідея шукати прісну воду під Азовським морем.

30 грудня 2020 року так званий «глава Криму» Сергій Аксенов заявив, що роботи з розробки запасів прісної води під Азовським морем, які можуть бути використані для вирішення проблеми дефіциту води в окупованому Криму, займуть кілька років.
 

Ще на цю тему