Саміт мусульманок — Джеппар розповіла про переслідування в Криму

11:15 08.04.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар взяла участь у саміті мусульманок в рамках роботи Економічної та Соціальної Рад ООН.

Джеппар розповіла про переслідування окупантами в Криму жінок, які сповідують іслам, передає ASPI.

Наразі в Україні серед 1,5 мільйона вимушених переселенців з Криму жінки становлять 60%. Джеппар розповіла, що при цьому на українському півострові окупанти можуть переслідувати через наявність українського паспорта чи арештувати за фразу «Крим — це Україна».

Якщо ти кримськотатарський активіст — тебе можуть назвати екстремістом та відправити за ґрати. Якщо ти практикуєш іслам — тебе можуть назвати терористом та ув’язнити до 20 років. Саме це і відбувається зараз в Криму, — розповіла заступниця міністра.

Також Джеппар розповіла свою історію, адже є кримською татаркою.

«На саміті молодих жінок-мусульманок під час молодіжного форуму ECOSOC поділилася своєю особистою історією та висловила захват моїми сестрами в окупованому Криму, які витримують російську політику залякування. Також розповіла про «Кримську платформу» і успіхи України із забезпечення рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків», — написала Джеппар у Twitter.

Ще на цю тему