Тюремники у Криму визнали, що тримали фігуранта «справи Веджіє Кашка» у переповненій камері

20:40 07.04.2021

В окупованому Криму адміністрація Сімферопольського СІЗО визнала в «суді», що затриманого у 2017 році у «справі Веджіє Кашка» Казима Аметова тримали в переповненій камері.

Про це з посиланням на адвоката Рустема Кямілева повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

Під час засідання в Залізничному районному «суді» м. Сімферополь представник ФСВП (Федеральна служба виконання покарань) виступав як відповідач за позовом Казима Аметова про умови тримання в СІЗО.

«За інформацією Кямілева, адміністрація пенітенціарної установи не заперечує, що в період оскаржуваних подій камери були заповнені з перевищенням допустимих лімітів», - йдеться у повідомленні КПГ.

Як розповів Рустем Кямілев, на наступному засіданні, яке призначене на 9 квітня, планується дослідження гігієнічних нормативів (СанПіН), яких повинні дотримуватися в слідчому ізоляторі.

Адвокат зазначив, що слухачів у будівлю суду не допустили, посилаючись на обмеження, пов'язані з коронавірусною інфекцією.

У листопаді 2020 року Залізничний районний «суд» м. Сімферополь почав розглядати позов Казима Аметова, поданий ним у зв'язку з умовами тримання під вартою, «які принижують людську гідність», в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ) м. Бахчисарай і в СІЗО № 1 м. Сімферополь. На «судовому» засіданні в лютому 2021 року співробітники СІЗО демонстрували фото капітально відремонтованих камер.

63-річний Аметов провів під вартою з 23 листопада 2017 року до 24 січня 2019 року в рамках «справи Веджіє Кашка».
 

Ще на цю тему