Росія почала перевірку боєготовності всіх військових округів і флоту

19:51 06.04.2021

На тлі стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Про це повідомили в Міноборони РФ у вівторок, передає Укрінформ з посиланням на Інтерфакс. 

«Навчання проходять на території всіх військових округів і Північного флоту, а також у районах крайньої Півночі, Курильських островів і на Камчатці. Перевірці підлягають всі види і роди військ Збройних сил», – повідомили у військовому відомстві.

За даними Міноборони РФ, протягом квітня буде проведено 4 048 навчань різного масштабу, в тому числі 812 двосторонніх, на 101 полігоні і 520 об'єктах навчально-матеріальної бази.

У Міноборони РФ повідомили, що в Східному військовому окрузі в рамках цих заходів перевірка проводиться комісією Генерального штабу.

«Основні розіграші навчально-бойових дій пройдуть на полігонах «Цугол» і «Сергіївський» Східного військового округу. В інших військових округах і на Північному флоті контрольні перевірки проводяться під керівництвом командувачів військ», – повідомили в Міноборони РФ.

На селекторній нараді у вівторок міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що війська вийшли на полігони для проведення тактичних, тактико-спеціальних і двосторонніх навчань.

«Відповідно до плану підготовки Збройних сил в органах військового управління, з'єднаннях та військових частинах почалися контрольні перевірки. Вимагаю забезпечити високу якість контрольних занять і безпеку при пересуванні військових ешелонів і військової техніки», – сказав Шойгу.

Як повідомлялося раніше, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої в 2014 році брали участь у бойових діях на Сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

У вівторок речниця Міноборони України Марія Сальник з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.

Ще на цю тему